fbpx

24 uur op Curaçao: van smoothies tot zonsondergang

Geschreve door Laurien – 22 november, 2018

Wat doe je als je slechts 24 uur op het kleurrijke Curaçao bent? Genieten natuurlijk! En dat doe je met onze tips om zoveel mogelijk uit je dagtrip naar dit Caribische eiland te halen. Van smoothies vroeg in de ochtend tot de zonsondergang en dan rollend je bed in.

Start met smoothies

Je ziet ze overal staan op Curaçao: Batidos foodtrucks. Stop bij een van deze foodtrucks langs de weg als je met de auto vanaf het vliegveld het eiland over rijdt en bestel er een overheerlijke smoothie. Alle smaken zijn mogelijk, net waar je zin in hebt. Een Batido bestaat uit melk of ijs met je favoriete fruit.

De exploderende natuur bekijken

Rijd noordwaarts naar het nationale park Shete Boka, dat ‘zeven baaien’ betekent. De ruige zee aan deze kant van het eiland heeft voor die baaien gezorgd. Elke baai heet anders, maar allemaal zijn het beschermde broedplaatsen van zeeschildpadden. Boka Pistol mag je zeker niet missen. Deze baai is heel smal en de zee knalt hier letterlijk tegenaan en schiet vervolgens als een explosie, vandaar de naam, de lucht in. Een prachtig gezicht! Je kan hier helaas niet zwemmen, maar houd je zwemkleding wél bij de hand voor de volgende stop.

Duik het heldere water in

Natuurlijk ben je niet op Curaçao geweest als je geen duik in de zee hebt genomen. Wil je dit doen op een bijzondere, haast magische plek? Neem dan je duikbril mee en zwem naar de Blue Room. Dit is een grot waar je alleen komt als je een kort stuk onder water zwemt. Eenmaal in de grot geniet je van de onderwaterwereld van het eiland, die verlicht wordt door de zon. Dit geeft een prachtige blauwe gloed aan de grot, vandaar de naam Blue Room.

Andere mooie plekken en stranden op Curaçao zijn: de Grote Knip aan de westkant van het eiland, Cas Aboa (zelfs uitgeroepen tot een van de mooiste stranden ter wereld!), Mambo Beach, Porto Marie om te snorkelen en Klein Curaçao bij het gelijknamige onbewoonde eiland.

Tijd voor lunch in Willemstad

Vervolg je weg naar Willemstad, de hoofdstad van Curaçao: tijd voor lunch bij Plasa Bieu. Dit is een hotspot waar ook locals gek op zijn. In deze oude markthal vind je zes verschillende restaurants met elk hun eigen lokale specialiteiten. Er staan lange tafels waar je zo kunt aanschuiven voor een heerlijke en goedkope Curaçaose lunch. Denk aan stoba’s (stoofschotels met vlees en groente), maaltijdsoep zoals giuambo (vissoep) of kadushi (cactussoep). Neem nog een snack mee voor onderweg: Arepa di Pampuna. Dit zijn Antilliaanse pompoenpannenkoekjes, favoriet onder locals.

Een donker verleden: Kura Hulanda Museum

Met een volle buik is het tijd voor een beetje cultuur snuiven in Willemstad. Bezoek het Kura Hulanda Museum dat je meer leert over de vroegere slavernij op het Caribische eiland. Van het gevangennemen van de Afrikaanse slaven tot de verscheping en verhandeling in andere landen.

Sightseeing in de kleurrijke hoofdstad

Wandel op je gemak verder door Willemstad, de kleurrijke wijk Punda in en struin door de smalle straten vol kleine winkeltjes. Bij de Handelskade vind je het meest gefotografeerde deel van Curaçao: de ‘grachtenpanden’ in alle kleuren roze, groen, oranje, geel en blauw met het water op de voorgrond. Dit tafereel kun je nog beter bekijken aan de overkant, Otrabanda. Wandel over de Pontjesbrug om daar te komen.

Dinner time in de Jan Thiel baai

Met je blote voeten in het zand, omringd door fakkels en de zon die langzaam de zee in zakt, dat is een mooie afsluiter van de dag, nietwaar? Dit doe je in de Jan Thiel baai. Schuif aan bij Zest voor een barbecue maaltijd terwijl je geniet van de prachtige goudkleurige zonsondergang.

Happy hour op Mambo Beach

Nog even een cocktailtje voordat je je bed induikt? Dat kan het allerbeste op Mambo Beach. Ga voor een cocktail met Blue Curaçao tijdens een van de vele happy hours terwijl je nog een paar danspasjes waagt in het koele zand op het strand.

Overnachten op Curaçao

Rollend je bed in vanaf Mambo Beach? Overnacht net als vakantieganger Marieke van een verblijf bij hotel Van der Valk Kontiki Beach Resort: ‘Een net hotel, vriendelijk personeel en dicht bij mambo beach echt genoten.’ Andere vakantiegangers raden appartement Kunuku Aqua Resort aan, beoordeeld met een 8,6. Of hotel LionsDive Beach Resort, beoordeeld met een 8,8. Als je slechts 24 uur op het eiland verblijft, is een auto aan te raden. Klik op deze link voor een huurauto op Curaçao!

GO TO ORIGINAL BLOG